🚙 PAAS zóna Centrum – Panenská: Odpovede na vaše najčastejšie otázky 💬 V auguste 2023 bude zóna Staré Mesto Centrum – Panenská …

🚙 PAAS zóna Centrum – Panenská: Odpovede na vaše najčastejšie otázky 💬

V auguste 2023 bude zóna Staré Mesto Centrum – Panenská zaradená do systému regulovaného parkovania PAAS. To znamená, že parkovanie tu bude prevádzkovať mesto Bratislava podľa jednotných pravidiel regulácie parkovania schválených mestským zastupiteľstvom v roku 2019. Nadviažeme tak na zónu SM1, kde je už spustený systém regulovaného parkovania PAAS od mája 2022.

🅿️ Som rezident zóny a aktuálne mám zakúpenú rezidentskú kartu BPS PARK a.s.

Platí, že rezidentské karty BPS PARK a.s. strácajú platnosť momentom spustenia zóny PAAS, ktoré je plánované v auguste, presný termín budeme komunikovať vopred. Ak však Vaša rezidentská karta BPS PARK a.s. platí dlhšie ako do augusta 2023, mestská časť pripravuje kompenzovanie alikvótnej čiastky za nevyčerpané obdobie pre karty vydané do 31.7.2023. O presnom postupe kompenzácie a podmienkach budeme informovať.

🅿️ Som rezident zóny a aktuálne mám zakúpenú rezidentskú parkovaciu nálepku mestskej časti Staré Mesto

Rovnako platí, že po spustení PAAS (v auguste), budú môcť rezidenti v zóne parkovať len s platnou parkovacou kartou PAAS, ktorú si budete môcť zakúpiť v priebehu leta.

Ak v súčasnosti parkujete na uliciach, ktoré reguluje mestská časť Staré Mesto (napríklad Panenská) a máte zakúpenú parkovaciu nálepku mestskej časti, môžete si ju ponechať a parkovať v častiach mesta, ktoré zatiaľ nebudú regulované v systéme regulovaného parkovania PAAS a bude na nich naďalej platiť regulácia mestskej časti do doby, kým neprejdú pod celomestskú reguláciu PAAS. Ak Vaša rezidentská parkovacia nálepka mestskej časti platí dlhšie ako do augusta 2023 a nebudete ju chcieť využívať po spustení zóny PAAS, mestská časť pripravuje kompenzovanie alikvótnej čiastky za nevyčerpané obdobie.

🅿️ Mám vyhradené parkovacie miesto na základe zmluvy so spoločnosťou BPS PARK a.s.

Ak máte vyhradené parkovacie miesto na základe zmluvy s BPS PARK a.s., bude potrebné, aby ste prišli na jedno z klientskych miest PAAS a nahlásili nám ho, aby mohlo vyhradenie pokračovať. Nové zmluvy na vyhradené parkovacie miesta s BPS PARK a.s. s dátumom uzavretia po 25.5.2023 nebudeme akceptovať a parkovacie miesta budeme – rovnako ako v iných PAAS zónach – vyhradzovať už len pre ŤZP osoby. O postupe aj termínoch budeme informovať.

🅿️ Mám abonentskú kartu na základe zmluvy so spoločnosťou BPS PARK a.s.

Ak máte abonentskú kartu na základe zmluvy s BPS PARK a.s., bude potrebné prísť na jedno z klientskych miest a nahlásiť nám ju. Ak aktuálne nemáte platnú abonentskú kartu BPS PARK a.s., neodporúčame si kupovať novú po 25.5.2023, takto zakúpené karty nebudeme akceptovať. O presnom postupe a termínoch nahlasovania kariet budeme informovať.

🅿️ Ako sú navrhnuté parkovacie zóny v Starom Meste?

Poslanci a poslankyne staromestského zastupiteľstva schválili 6 nových zón, spolu s už zaregulovaniu zónou Hlavná stanica – Blumentál ich bude spolu sedem. Parkovacie zóny budú rozdelené nasledovne:

Zóna č. 0 Centrum – Panenská – od augusta 2023
Zóna č. 1 Hlavná stanica – Blumentál – už fungujúca zóna
Zóna č. 2 Hrad – Sokolovňa
Zóna č. 3 Horský park – Kalvária
Zóna č. 4 Bôrik – Patrónka
Zóna č. 5 Lanfranconi – Podhradie
Zóny č. 6 Nové SND – Chalupkova

Detailnú mapu zón nájdete na www.staremesto.sk/l/zonypaas

Autor správy, foto a správu publikoval Staré Mesto – srdce Bratislavy on Facebook Zdroj Read More V prípade, že ste našli chybu v článku alebo informáciu prosím informujte nás cez kontaktný formulár Ďakujem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *