😠 EUROKOMISIA ODKLADÁ ZÁKAZ KOŽUŠÍN. 🦊 Dnes sa mala Európska komisia oficiálne vyjadriť, ako naloží s našou iniciatívou Fur Fre…

😠 EUROKOMISIA ODKLADÁ ZÁKAZ KOŽUŠÍN.
🦊 Dnes sa mala Európska komisia oficiálne vyjadriť, ako naloží s našou iniciatívou Fur Free Europe / Európa bez kožušín. 1,5 mil občanov požiadalo o zákaz: chovu zvierat na kožušiny a predaja kožušinových výrobkov v EÚ a vyzvala EK na prípravu potrebnej legislatívy.
❓Čo povedala EK? Že potrebuje ďalšie odborné stanovisko Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín (EFSA) a že sa vyjadrí na jar 2026!
🦝 Napriek množstvu dôkazov a vedeckému konsenzu, že chov divožijúcich zvierat na kožušiny v zajatí spôsobuje utrpenie, pretože štandardy welfare na farmách sú nízke a nedajú sa zvýšiť, a napriek odporúčaniam farmy zakázať. Kožušinám pritom každý rok v EÚ padne za obeť 8,6 miliónov zvierat. Sme sklamaní, je to ďalší krok späť a zbytočné utrpenie miliónov zvierat.
ℹ️ Viac v tlačovej správe v komentároch.

Autor správy, foto a správu publikoval Sloboda zvierat on Facebook V prípade chyby alebo nesprávnej informácie nás prosím kontaktujte cez kontaktný formulár. Ďakujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *