Na juhu Slovenska už vypestujete marakuje, na severe papriky

Prečítajte si rozhovor s našim botanikom a riaditeľom Centrum biológie rastlín a biodiverzity SAV Jaromírom Kučeraom.

Dočítate sa:
🌿 prečo majú s teplom problém obilie, kapusta či zemiaky,
🌿 aké subtropické plodiny sa u nás už dajú dopestovať,
🌿 akou rýchlosťou sa ekosystémy posúvajú smerom k pólom,
🌿 ako v snahe zachrániť ohrozené rastliny pomáhajú semenné banky.

Pri teplotách nad 30 °C rastliny trpia a okrem iného spomaľujú aj tvorbu plodov. To môže byť pre nás problém, keďže práve tie nám často končia na tanieroch a v pohároch. „Celá naša flóra sa vyvíjala v mierne odlišných podmienkach, než sú tie dnešné,“ hovorí botanik a … Autor správy, foto a správu publikoval Slovenská akadémia vied on Facebook V prípade chyby alebo nesprávnej informácie nás prosím kontaktujte cez kontaktný formulár. Ďakujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *