Photos from Nitriansky samosprávny kraj’s post

PREZIDENT V NAŠOM REGIÓNE

🇸🇰 Za nami je celodenná návšteva hlavy štátu.

🚧 Predpoludním si prezident SR spolu s predsedom NSK Branislav Becík pozreli v Dolných Lefantovciach takzvanú „mostnú čatu.“ Tá realizuje v kraji drobné udržiavacie práce, ktoré predlžujú životnosť mostov a šetria župe financie. V roku 2024 opravili mostné čaty 19 mostov, v budúcom roku plánujú urobiť ďalších 46.

🏫 Neskôr zavítal Peter Pellegrini aj na obhliadku budúceho Zariadenia sociálnych služieb v Horných Lefantovciach. Župa tu plánuje vytvoriť domov pre 40 seniorov. Prví klienti tam majú byť umiestnení už v roku 2025. Kúpa tohto objektu bude financovaná z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.

👴🏻 Prezident nevynechal ani návštevu seniorov v Zariadení sociálnych služieb Viničky v Nitre, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti NSK. Funguje od roku 1990 a jeho celková kapacita je 260 prijímateľov sociálnej služby.

🏰 Prezident ukončil návštevu regiónu v Topoľčiankach na zámku a v Národnom žrebčíne.

Autor správy, foto a správu publikoval Nitriansky samosprávny kraj on Facebook V prípade chyby alebo nesprávnej informácie nás prosím kontaktujte cez kontaktný formulár. Ďakujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *