🎓LEOPOLD ANDRÁSSY – VZDELANEC A FUNDÁTOR

🎓LEOPOLD ANDRÁSSY – VZDELANEC A FUNDÁTOR

V piatok 1⃣8⃣. októbra o 1⃣7⃣.0⃣0⃣ vás SNM – Múzeum Betliar: kaštieľ Betliar, hrad Krásna Hôrka pozýva na ďalšiu zo špeciálnych prehliadok kaštieľa z cyklu🔍 Pohľad zblízka.

📃Pri spomienke na 2⃣0⃣0⃣. výročie úmrtia 👨grófa Leopolda Andrássyho – osvietenského vzdelanca a fundátora Vám historik 👨‍🏫Mgr. Matúš Molnár, vedúci Oddelenia výskumu a starostlivosti o zbierkový fond SNM – Múzea Betliar,🕵‍♀ priblíži jeho život a aktivity vo svetle najnovších poznatkov, ktoré sú výsledkom neutíchajúceho výskumu🔬. Vstúpite do priestorov historickej knižnice📚, ktorej základ položil práve Leopold. 🔍Budete mať možnosť nazrieť na pôsobenie grófa v oblasti baníctva⚒, správy svojho betliarskeho majetku🏰, podpory vzdelávania👨‍🎓 a spoznať jeho cestovateľské🗺 či zberateľské aktivity.

🏞Pri tejto príležitosti navštívite aj časť betliarskeho parku, ktorú si gróf zvolil za miesto svojho posledného odpočinku✝ a kde bol pochovaný viac ako polstoročie do doby, kedy boli jeho pozostatky uložené v rodovej🏛 hrobke na hrade Krásna Hôrka.

🎟 Pozor, zostáva už len pár lístkov!
🎟Vstupenky sú dostupné v pokladni kaštieľa alebo online na: https://snm-online.sk/pohlad-zblizka-leopold-andrassy…/

☝Počet ľudí je limitovaný!

Autor správy, foto a správu publikoval Slovenské národné múzeum on Facebook V prípade chyby alebo nesprávnej informácie nás prosím kontaktujte cez kontaktný formulár. Ďakujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *