Photos from Róbert Zsembera’s post

Stála misia SR pri OECD / Permanent Mission of Slovakia to the OECD a Stála delegácia SR pri UNESCO / La Délégation slovaque auprès de l’UNESCO sú významnou súčasťou slovenskej zahraničnej politiky. Slovensko prostredníctvom týchto zastupiteľstiev prispieva k tvorbe globálnych politík a zároveň háji svoje záujmy v oblastiach vzdelávania či kultúry.

Dôležitosť spolupráce medzi rezortom školstva a OECD si plne uvedomujeme, a aj preto sa aktívne zapájame do veľkých medzinárodných projektov, akými sú PISA, TALIS a PIAAC. Okrem týchto veľkých projektov pracujeme aj na menších iniciatívach, napríklad takých, ktoré prispievajú k podpore rozvoja vysokoškolského vzdelávania.

Rovnako dôležitá je pre rezort školstva spolupráca s Organizáciou Spojených národov. Stála delegácia SR pri UNESCO zastupuje záujmy Slovenska najmä v oblasti vzdelávania. To zahŕňa napríklad zabezpečenie inkluzívneho, spravodlivého a kvalitného vzdelávania pre všetkých, vrátane celoživotného vzdelávania, ako aj nastavenie univerzálnych princípov pre nediskriminačné uznávanie vysokoškolských kvalifikácií. Slovenská republika bola jednou z prvých krajín, ktorá ratifikovala Globálny dohovor UNESCO o uznávaní kvalifikácií týkajúcich sa vysokoškolského vzdelávania.

Počas našich stretnutí v sídlach zastupiteľstiev sme spolu s pánom veľvyslancom Františkom Ružičkom a pani veľvyslankyňou Annou Plassat Muríňovou diskutovali o ďalšom posilnení našej spolupráce. Túto myšlienku už v minulosti vyslovil a podporil aj pán minister Tomáš Drucker, ktorý rovnako kladie dôraz na tvorbu politík založených na kvalitných dátach, ktoré OECD aj UNESCO poskytujú.

Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR on Facebook V prípade chyby alebo nesprávnej informácie nás prosím kontaktujte cez kontaktný formulár. Ďakujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *