❗️Informácie k aktuálnej situácii v Bratislave

❗️Informácie k aktuálnej situácii v Bratislave

Situácia v Bratislave je naďalej zložitá. Po celom meste sa odstraňujú následky silného nárazového vetra a dažďa počas noci, vrátane viacerých zaplavených lokalít a obmedzení MHD. Bratislava sa zároveň pripravuje na kulmináciu hladiny Dunaja, ktorá má nastať zajtra, potenciálne až o 1,5 metra vyššie, než tomu bolo v lete.

👉 Kvôli poškodenému trakčnému vedeniu po páde stromov je od rána prerušená premávka električiek. Namiesto električiek premáva náhradná autobusová doprava. Tieto linky však nepremávajú podľa cestovného poriadku električkových liniek. Problémom čelia aj trolejbusové linky a niektoré z nich premávajú po odklonených trasách. Dopravný podnik priebežne informuje o ďalších zmenách. Odporúčame pred prípadnou cestou MHD pozrieť si aktuálne informácie na ich stránke.

👉 V dôsledku silného nárazového vetra je po celom meste veľké množstvo vyvrátených stromov a odlomených konárov. Tie postupne odstraňujeme, aj keď kvôli množstvu výjazdov to už nie je možné okamžite. Kvôli silným dažďom a premočenému podložiu bude pretrvávať riziko vyvrátenia stromov aj potom, čo nárazový vietor ustane. Prosíme preto obyvateľov, aby sa naďalej vyhýbali parkom, lesom a v rámci možností minimalizovali svoj pohyb v okolí stromov, a to aj pri venčení psov.

👉 Pod vodou sa od noci ocitli viaceré lokality v Bratislave. Zaplavená je Partizánska lúka a uzavretá je celá lokalita Železnej studničky. Zaplavenú ulicu a pivnice museli sanovať aj v Lamači. Ďakujeme nielen mestskej časti, ale aj samotným obyvateľom za ich nasadenie. Mestské časti priebežne riešia zaplavené pivnice aj v iných častiach mesta. Vybrežený potok zaplavil aj Bratislavskú ZOO, všetky zvieratá ale stihli pracovníci a pracovníčky včas premiestniť a sú v poriadku.

👉 Od včera večera je uzavretá Devínska cesta. Kvôli zhoršujúcej sa situácii na priľahlom svahu a vyvráteným stromom je prístup do Devína naďalej možný len cez Devínsku Novú Ves. Linka 29 je aktuálne odklonená pri Botanickej záhrade, cez Karlovu Ves a Dúbravky, na svoju trasu v Devínskej Novej Vsi. Medzi Devínskou Novou Vsou a Devínom premáva náhradná linka X29. Situáciu na svahu vyhodnocujeme s geológom a spoločne s mestskými časťami, bezpečnostnými zložkami a dopravným podnikom pracujeme na čo najskoršom sprejazdnení Devínskej cesty, aspoň v čiastočnom režime.

👉 Od 6 hodiny ráno platí 3. stupeň povodňovej aktivity na Dunaji. Slovenský vodohospodársky podnik preto od rána stavia protipovodňové zábrany na viacerých miestach pri Dunaji v Bratislave. Začínal pri Karloveskej zátoke, pokračovať bude v Devíne, v Starom Meste pozdĺž Rázusovho a Vajanského nábrežia a aj v Petržalke v okolí Tyršovho nábrežia. S výstavbou protipovodňových zábran pomáha aj Komunálny podnik. Autor správy, foto a správu publikoval MČ Vrakuňa – oficiálna stránka on Facebook Zdroj Read More V prípade, že ste našli chybu v článku alebo informáciu prosím informujte nás cez kontaktný formulár Ďakujem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *