Photos from Staré Mesto – srdce Bratislavy’s post

Vlajkové stožiare pri Hrobe neznámeho vojaka sa ukázali ako problém práve v takých situáciach, aká je dnes. ⚠️ Technické služby Starého Mesta dokončili na žiadosť krízového štábu ich demontáž, aby na nábrežie mohla prísť ťažká technika a záchranné zložky stavať protipovodňové zábrany.

Stĺpy boli súčasťou realizácie protokolárneho miesta Hrob neznámeho vojaka v roku 2022 za bývalého vedenia mestskej časti. Stožiare boli umiestnené v rozpore s bezpečnostnými normami, nakoľko sa nachádzali menej ako 10 metrov od stáleho protipovodňového múru. Neskôr nám naše obavy potvrdil aj názor Slovenského vodohospodárskeho podniku.

Práve preto mestská časť v poslednej zmene rozpočtu vyčlenila prostriedky na ich premiestnenie. Vedenie mestskej časti malo na takýto návrh pádne dôvody – v prvom rade bezpečnosť v kritických situáciach, ale aj pre celkový vzhľad a charakter typického výhľadu na nábrežie. Hoci je Hrob neznámeho vojaka protokolárnym miestom, umiestnenie stožiarov si žiada dômyselnejšie a pocitovo, mimo oficiálnych udalostí, subtílnejšie riešenie.

Naše Technické služby Starého Mesta dnes podali nadľudský výkon, za čo im patrí veľká vďaka. Stožiare neboli nijako prispôsobené na pohotovostnú demontáž, základné šróby pracovníci nenašli ani viac ako 0,5 metra pod zemou, pre čas nariadenia krízového štábu uvoľniť nábrežie sme ich napokon museli zrezať.

Nábrežie je v súčasnosti voľné pre stavbu protipovodňových zábran. TSSM na mieste stožiarov už aj založilo dlažbu.

Novej forme a umiestneniu stožiarov sa budeme venovať akonáhle prehrmí najhoršia poveternostná situácia. Škody, zdá sa, nebudú vôbec malé.

Naďalej platí:

👉 dávajte si na seba a vašich blízkych pozor
👉 nezdržiavajte sa v lesoch, na voľných plochách a pod stromami
👉 ak je to možné, neparkujte autom pod stromami
👉 jazdite autom iba ak je to nevyhnutné

Ak sa vo vašom okolí vyskytne napríklad vyvrátený strom, volajte 👮‍♀️ Mestskú políciu na čísle 159, záchranné zložky sa v krátkom čase skoordinujú a popadané konáre či znepriechodnené cesty vyriešia.

Autor správy, foto a správu publikoval Staré Mesto – srdce Bratislavy on Facebook Zdroj Read More V prípade, že ste našli chybu v článku alebo informáciu prosím informujte nás cez kontaktný formulár Ďakujem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *