Photos from Košice – Mesto Košice’s post

V KOŠICIACH VZNIKNE PRVÁ ŠKOLSKÁ ULICA, PRÍĎTE JU S NAMI NAPLÁNOVAŤ 🏫👩‍🏫🚘

✅ V rámci Európskeho týždňa mobility sa v utorok 17. septembra 2024 od 13:00 pred ZŠ Tomášikova 31, Košice uskutoční podujatie s názvom Bezpečná školská ulica.

📊 Iniciatíva Čas spomaliť v spolupráci s mestom Košice tam bude mapovať názory a potreby rodičov, detí, pedagógov, ale aj rezidentov v danej lokalite a zbierať tak dáta pre pilotný projekt školskej ulice.

👉 Školská ulica je ulica pri škole, kde sa deti môžu bezpečne pohybovať, a to najmä v rannom čase, keď prichádzajú do školy. Pri tvorbe školských ulíc môže ísť o rôzne opatrenia, napr. obmedzenie rýchlosti na 30 km/h, zníženie parkovacích miest v okolí škôl, tvorba tzv. „drop off zón“ pred školami – teda miest určených na rýchle vystúpenie a vyzdvihnutie detí.

🗓️ V utorok 17. septembra sa od 13.00 do 18.00 uskutoční participatívne plánovanie prvej školskej ulice v Košiciach, na ktoré vás pozývame. Zaujímať nás bude názor všetkých dotknutých osôb – detí, rodičov, rezidentov, pedagógov a podobne.

Pozrite si program podujatia a zapojte sa aj vy do plánovania prvej školskej ulice v Košiciach. 👐

Autor správy, foto a správu publikoval Košice – Mesto Košice on Facebook V prípade chyby alebo nesprávnej informácie nás prosím kontaktujte cez kontaktný formulár. Ďakujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *