Photos from Ministerstvo obrany Slovenskej republiky’s post

UNIKÁTNE CVIČENIE TOXIC VALLEY ZNOVA NA SLOVENSKU

V priestoroch Výcvikového a testovacieho centra RCHBO v Zemianskych Kostoľanoch otvoril štátny tajomník ministerstva Martin Vojtašovič 12. ročník medzinárodného cvičenia Toxic Valley, ktoré patrí medzi najrešpektovanejšie a najväčšie v rámci krajín NATO. Na hornej Nitre absolvuje výcvik zhruba 400 vojakov z 18 krajín.

Cvičenie vytvára vhodný priestor pre integráciu a hodnotenie špeciálnych schopností v oblasti odberu vzoriek a identifikáciu reálnych toxických látok, drog a ich prekurzorov. Zároveň poskytuje výcvikovú príležitosť, v ktorej odberové tímy plnia požadované špecifické taktické úlohy. Podmienky cvičenia umožňujú realizovať vybrané úlohy v reálnych a náročných podmienkach zodpovedajúcich aktuálnym skúsenostiam z prebiehajúcich operácií v medzinárodnom prostredí.

„Výcvik bude prebiehať dva týždne a jeho cieľom je zlepšenie spolupráce a vzájomnej súčinnosti medzi členskými krajinami NATO,“ povedal štátny tajomník Martin Vojtašovič.

„Je to vynikajúca príležitosť preveriť svoju pripravenosť a v prípade potreby zasiahnuť aj na pomoc civilnému obyvateľstvu. V tomto smere je naše cvičisko i samotné cvičenie unikátne aj v rámci NATO,“ vysvetlil veliteľ cvičenia, plukovník Oliver Toderiška.

Autor správy, foto a správu publikoval Ministerstvo obrany Slovenskej republiky on Facebook V prípade chyby alebo nesprávnej informácie nás prosím kontaktujte cez kontaktný formulár. Ďakujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *