Photos from Košice – Mesto Košice’s post

MESTO KOŠICE PRIPRAVUJE V SPOLUPRÁCI S UNIVERZITAMI ANALÝZU SAMOSPRÁVY NA ÚROVNI MESTA I MESTSKÝCH ČASTÍ 📊🌆

✅ Mesto Košice spustilo proces odbornej analýzy, ktorej cieľmi sú hodnotenie súčasného modelu výkonu a kompetencií mesta a mestských častí a hľadanie optimálneho riešenia pre efektívnejšie a hospodárnejšie fungovanie. Tento krok je reakciou na potrebu zlepšenia kvality a dostupnosti verejných služieb, ako aj na zabezpečenie spravodlivého a transparentného financovania samotného mesta i mestských častí.

✍️ Mesto Košice, Právnická fakulta UPJŠ v Košiciach, Fakulta verejnej správy UPJŠ v Košiciach (UPJŠ) a Ekonomická fakulta, Technickej univerzity v Košiciach (TUKE) podpísali Memorandum o spolupráci pri spracovaní odbornej a dátovej analýzy samosprávy mesta Košice. Akademická odbornosť fakúlt má zaručiť objektívny pohľad na problematiku ekonomickej náročnosti, kvality výkonu kompetencií a financovanie samosprávy mestských častí.

📊 V prvej fáze projektu bude prebiehať detailná analýza existujúceho modelu samosprávy. Cieľom je preskúmať ekonomickú náročnosť a kvalitu výkonu kompetencií v mestských častiach. Budú definované kľúčové ukazovatele, ktoré určia, ako sú kompetencie efektívne a aké náklady s nimi súvisia. Zároveň sa zhodnotí transparentnosť financovania v jednotlivých častiach mesta, čo prinesie jasný obraz o príjmoch a výdavkoch samosprávy.

👉 Na základe výsledkov analýzy bude pripravený návrh optimálneho modelu, ktorý zlepší hospodárnosť a efektívnosť fungovania samosprávy. Zohľadnené budú aspekty ako počet obyvateľov, rozloha územia a rozsah kompetencií jednotlivých mestských častí. Návrh nového modelu bude tiež zameraný na dostupnosť, kvalitu a efektivitu verejných služieb. Zároveň budú navrhnuté konkrétne legislatívne kroky potrebné na implementáciu tohto modelu.

ℹ️ Pre detailnejšie informácie čítajte tlačovú správu na webe mesta Košice: https://www.kosice.sk/clanok/mesto-kosice-pripravuje-v-spolupraci-s-univerzitami-analyzu-samospravy-na-urovni-mesta-i-mestskych-casti

Autor správy, foto a správu publikoval Košice – Mesto Košice on Facebook V prípade chyby alebo nesprávnej informácie nás prosím kontaktujte cez kontaktný formulár. Ďakujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *