⚠️🚨VÝSTRAHA PRED POVODŇOVOU AKTIVITOU V DEVÍNSKEJ NOVEJ VSI ⚡️⛈

⚠️🚨VÝSTRAHA PRED POVODŇOVOU AKTIVITOU V DEVÍNSKEJ NOVEJ VSI ⚡️⛈

VÝSTRAHA PRED POVODŇOVOU AKTIVITOU V DEVÍNSKEJ NOVEJ VSI ⚡️⛈🆘

Najbližšie dni majú podľa predpovedí meteorológov zo Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) priniesť výnimočne intenzívne zrážky nielen na Slovensku, ale aj v okolitých krajinách. K týmto mimoriadne výdatným zrážkam sa má pridať silný vietor a prudké ochladenie. Na základe týchto informácií zasadajú krízové štáby na úrovni celého Slovenska, mesta Bratislavy aj našej Devínskej Novej Vsi. Pripravujeme sa na možné dopady tejto mimoriadnej situácie, vrátane lokálnych záplav, havarijných situácií a výrazného zvýšenia hladiny riek Dunaja a Moravy. V Devínskej Novej Vsi zabezpečujeme koordinačné aktivity našej mestskej časti, do pohotovosti sme uviedli DHZ Devínska Nová Ves, rovnako Denova – Príspevková Organizácia, pripravujeme sa na pravidelné informovanie a výstrahy pre obyvateľov. Na pravidelnej báze budeme koordinovať naše aktivity so záchrannými a bezpečnostnými zložkami, Slovenským vodohospodárskym podnikom, Mestskými lesmi a Magistrátom hlavného mesta Bratislavy, aby sme včas a v predstihu boli pripravení na blížiacu sa mimoriadnu situáciu. Naše Dohľadové centrum je pripravené monitorovať situáciu v jednotlivých častiach Devínskej Novej Vsi 24 hodín denne, 7 dní v týždni a je pripravené v tomto nepretržitom režime pomáhať a informovať obyvateľov Devínskej Novej Vsi na krízovej linke 02/32 33 33 32. Vyzývame všetkých obyvateľov Devínskej Novej Vsi, aby si inštalovali aplikáciu našej mestskej časti Moja DNV, v ktorej budú mať najaktuálnejšie informácie o mimoriadnej situácii priamo vo svojich mobilných zariadeniach.

Obyvateľov prosíme o vzájomný rešpekt, disciplinovanosť a ohľaduplnosť pri potrebných zásahoch záchranných zložiek a opatrení našej mestskej časti a mesta Bratislavy, ktoré budú nevyhnutné pre ochranu majetku, zdravia a životov každého z nás v Devínskej Novej Vsi.

Verím, že spoločným úsilím, ohľaduplnosťou a vzájomnou pomocou vieme predísť a zmierniť mnohé situácie, ktoré môžu prísť v najbližších dňoch.

Dárius Krajčír
starosta MČ Devínska Nová Ves Autor správy, foto a správu publikoval Devínska Nová Ves – oficiálna stránka on Facebook V prípade chyby alebo nesprávnej informácie nás prosím kontaktujte cez kontaktný formulár. Ďakujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *