Photos from Košice – Mesto Košice’s post

V KOŠICIACH VZNIKNE PRVÝ PLNOFORMÁTOVÝ TELEVÍZNY SERIÁL, NATOČÍ HO JOJKA 🎬🍿👍

✅ Ulice a námestia, vybrané interiérové a zaujímavé exteriérové prostredia Košíc zaplnia na najbližšie mesiace herci a filmová technika. V našom meste natočí Televízia JOJ prvý plnoformátový televízny seriál v jeho modernej histórii.

🗓 Nakrúcanie začína v nedeľu 2. júna. Romantická komédia s detektívnou zápletkou s názvom „Miša“ sa na televízne obrazovky dostane pravdepodobne v priebehu budúceho roka.

📍 Nakrúcanie bude prebiehať počas nasledujúcich štyroch mesiacov v rôznych kútoch mesta, od historického centra až po mestské lesy, v košickej ZOO a v okolí mesta.

📝 Mesto Košice a TV JOJ podpísali vo štvrtok (30. 5.) memorandum o spolupráci, čo filmovému štábu uľahčí prácu a zabezpečí súčinnosť zo strany mestských organizácií a podnikov.

Primátor Jaro Polaček verí, že seriál pomôže spropagovať Košice po celom Slovensku. 🇸🇰

🌆 Pri výbere lokácií sa tvorcovia seriálu radili aj so známym Košičanom Milan Kolcun, ktorý ich zasvätil do miestnej histórie.

Príbeh seriálu sa točí okolo mladej ženy, ktorá je skôr za trest pracovne presunutá do Košíc. Počas 16-tich dielov seriálu však postupne zistí, že sa jej v našom meste veľmi dobre žije a že už odtiaľto nechce odísť. 👐

✅ Hlavnú postavu si zahrá mladá 21-ročná herečka Paulína Púpalová.

✅ V seriáli si zahrajú viacerí dobre známi a populárni herci, ale aj nové vychádzajúce hviezdy. V jednotlivých častiach sa postupne objavia Hana Gregorová, Marko Igonda, Michaela Čobejová, Ivan Krúpa či Peter Nádasdi a ďalší herci z košických divadiel či scén z Prešova a Rožňavy.

🎬 Réžiu má na starosti skúsený režisér Jan Novák.

Nový seriál tak po dlhých rokoch nadviaže na kedysi veľmi bohatú a pestrú televíznu a filmovú tvorbu, ktorá v štúdiách v Košiciach predtým desiatky rokov vznikala pre niekdajšiu Československú televíziu. 🙌

ℹ️ Informácie nájdete aj v tlačovej správe na webe mesta: https://www.kosice.sk/clanok/v-kosiciach-vznikne-prvy-plnoformatovy-televizny-serial-natoci-ho-jojka

Autor správy, foto a správu publikoval Košice – Mesto Košice on Facebook V prípade chyby alebo nesprávnej informácie nás prosím kontaktujte cez kontaktný formulár. Ďakujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *