Photos from Metropolitný inštitút Bratislavy’s post

🌿💦 Pobytové schody na brehu IV. rybníka umožnia blízky dotyk prírody

Na Železnej studničke pribudla nová oddychová zóna – pobytové schody na brehu IV. rybníka. Vďaka nim si návštevníci a návštevníčky obľúbeného rekreačného areálu môžu posedieť v bezprostrednej blízkosti vodnej plochy a pozorovať okolitú flóru a faunu. 🐸☀️

Schody svojím prírodným dizajnom a minimalistickou konštrukciou nenarúšajú život živočíchov, ktorí pobývajú či už na brehu alebo pod hladinou rybníka. Ľudia tak môžu pri pozorovaní objaviť ryby, sladkovodné korytnačky, užovky, vážky či žaby. 😍

Samotný výber umiestnenia pobytových schodov sa uskutočnil pozorovaním. Na tomto mieste totiž už predtým sedávali na obrubníku cesty milovníci prírody a pozorovali rybník. Sprístupniť terén a poskytnúť im priestor na nerušené sledovanie prírody bolo prirodzenou voľbou.

Pobytové schody vznikli v spolupráci Metropolitného inštitútu Bratislavy, Bratislava – hlavné mesto SR a Mestské lesy v Bratislave. Ide o ďalšie Živé miesto z Programu obnovy verejných priestorov Živé miesta. O návrh schodov sa postaralo štúdio Woven. 👍

Prečítajte si viac: https://bit.ly/PobytoveSchody

📷: Marek Velček

Autor správy, foto a správu publikoval Metropolitný inštitút Bratislavy on Facebook V prípade chyby alebo nesprávnej informácie nás prosím kontaktujte cez kontaktný formulár. Ďakujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.